21

September

5 dôvodov prečo ísť na TEDxTrenčín 2018

5 dôvodov prečo ísť na TEDxTrenčín 2018

Máme tu medzi nami zopár zvedavcov, ktorí sa už na TEDxTrenčín tešia a chcú vedieť, čo ich 29. 9. na hrade čaká a neminie. Krásne počasie sme vám samozrejme zabezpečili (objednali sme tajomnú hmlu, letný dážď alebo horúce slnko, nechajte sa prekvapiť ;) Na čo všetko sa môžete tešiť?

1. Rečnenie

Riaditeľka Greenpeace Slovensko, abstinujúca anorektička a bulimička, lektorka ženskej cyklickosti, zakladateľ Powerlogy a propagátor zdravej stravy, ochranárka lesov, cestovateľ a tak trochu kočovník, grafická dizajnérka, lekárka a výskumníčka, historička, koordinátorka projektu Záhrada spomienok, školiteľ komunikačných zručností a zakladateľ Inštitútu stresu, aj takto by sa dal opísať výber tohtoročných rečníckych vystúpení. Z pódia sa však okrem rozprávania bude ozývať aj hudba a divadlo.

Naučíte sa:
• ako si trénovať pamäť
• ako sa starať o svoje telo a čo jesť
• ako sa starať o svoju dušu a nebyť v strese
• ako zlepšovať vzťahy
• ako sa dobre odprezentovať
• ako začleniť zero waste filozofiu a minimalizmus do svojho života
• mnoho ďalšieho

5 dôvodov prečo ísť na TEDxTrenčín 2018

2. Jedenie

O kvalite surovín, čerstvosti a výživnosti potravín sa bude rečniť. Nepatrí sa však o dobrom jedle iba rozprávať. Tento rok slávime naše piate narodeniny, takže sme sa rozhodli, že si vás trochu pohýčkame dobrotami.

Toto sme si pre vás pripravili:
• sladké/slané raňajky, obed (polievka, hlavné jedlo a dezert) a olovrant na hrade z Panoramy
• večera + víno/pivo na after party
• čerstvé lisované 100 % OJO šťavy a limonády, citronáda
• voňavá káva z Café Sládkovič a čaj
• ochutnávka klíčkov zo Sprout me (+ workshop pestovania klíčkov)
• jogurty v skle z rodinnej mliekarne Malý Gazda
• šampanské na prípitok

Bezlaktózoví a bezlepkoví, nahláste sa prosíme pri registrácii, jedlo vám nachystáme špeciálne podľa vašich potrieb.

3. Darčeky, darčeky, každý má rád darčeky

Dovolili sme si, s dovolením, aj malé darčeky. Veď keď už sa vytešujeme z nášho 5. výročia, prečo sa o túto radosť nepodeliť s tými, ktorí vlastne tvoria toto podujatie.

Pomalú módu („slow fashion“) má v malíčku naša trenčianska Dutka. Šije, nosí, učí a keďže môže naučiť aj nás, požičali sme si ju. Ukáže nám, ako si ušiť vrecká na ovocie a zeleninu zo starých záclon, ktoré využijete v akomkoľvek obchode namiesto tých plastových. Ušité vrecko je vaše, rovnako ako „nou hau“, takže veselo môžete rozstrihať babkinu starú záclonu a pokračovať so šitím doma. Samozrejme, ak babka dovolí.

Na každého z vás tu bude čakať sklenená fľaša, v priebehu dňa si môžete do nej čapovať nealko nápoje podľa vlastnej chuti, naviac vám ostane pekná spomienka na TEDxTrenčín 2019. Každý z vás taktiež dostane zero waste prekvapenie – šikovnú vecičku do kabelky/batohu. Samozrejme, postupujeme v duchu zero waste – kto si darčeky neprosí, nech nám ich nechá, využijeme na ďalší rok.

Spomienku si môžete odniesť aj vo forme fotografie, k dispozícii bude fotostena. A nakoniec tu máme aj náš knižný swap – kto donesie nepotrebnú knihu, môže si vybrať jemu blízky knižný titul a odniesť si ho domov.

Aby sme nezabudli, v súťaži Dobrej krajiny sa bude dať vyhrať tričko alebo mikina a kto vyplní na záver podujatia dotazník, môže vyhrať lístok na TEDxTrenčín 2019. A ešte bude jedna súťaž, výhra je však zatiaľ tajná.

5 dôvodov prečo ísť na TEDxTrenčín 2018

4. Povinný oddych

Na podujatí platí prísny zákaz stresovania sa, je povinnosťou účastníka oddychovať. Bude pre vás pripravená oddychová zóna s tulivakmi, ležadlami a miestami na sedenie. Samozrejme každý si môže nájsť „to svoje“ miestečko kdekoľvek na zeleni, pri Omarovej studni alebo na hradnom múriku s výhľadom na mesto. Priestory hradu sú čarovné.

Po skončení programu sa presunieme na afterparty Na Pavlači za Paddockom, kde vás čaká už spomínaná večera a vystúpenie londýnskeho beatboxera Beatfox-a. Pri pohári vína, piva alebo iného moku si môžete posedieť a porozprávať sa s rečníkmi či vašimi priateľmi.

5. Maximálny minimalizmus

Budeme sa snažiť byť maximálne bezodpadoví. Pri srdci vás môže hriať pocit, že ste boli súčasťou podujatia, po ktorého skončení sa neváľajú všade plastové poháriky a iný neporiadok. Ďakujeme vám, že skúsite aj vy niečo nové, možno doteraz nepoznané.

Kto má lístok, tešíme sa na vás! Kto nemá a prosí si, šup šup kúpiť, veľa času už neostáva ;)

Soňa Melová

Kúpiť vstupenku