05

September

5 vecí, pre ktoré sa oplatí ísť na TEDxTrenčín

5 vecí, pre ktoré sa oplatí ísť na TEDxTrenčín

Ešte nikdy ste na žiadnej TEDx konferencii neboli? A vravíte si, že nebudete strácať čas ďalšími motivačnými prednáškami, na ktoré zabudnete už po ceste domov? Omyl! TEDx rozhodne nie je tradičná konferencia. Je to celodenný zážitok všetkých zmyslov. Žiadne motivačné rečičky, ale príbehy ľudí a ich myšlienky hodné šírenia. Žiadne nudné prednášky, ale inšpirujúce talky, ktoré vo vás budú rezonovať ešte veľmi dlho. Žiadne prestávky „o ničom“, ale voľný čas nabitý programom a aktivitami, ktoré vás budú baviť. Prečo by ste tento rok mali byť súčasťou TEDxTrenčín aj vy?

1. Na javisku to bude poriadne pestré a inšpirujúce

Na pódiu sa počas jedného dňa vystrieda fyzik, polyglotka, dokumentárna fotografka, stand-up komik, oceánografka, genetička, obľúbený spisovateľ a mnohí ďalší. I keď každý z nich je „doma v niečom inom“, spája ich jedno – vášeň pre to, čo robia a myšlienka, ktorú chcú odovzdať ďalej. Keď zistíte, čo všetko sa dá dosiahnuť, možno aj vaše želania a túžby presuniete z krabičky „nedosiahnuteľné“ do tej s názvom „idem si splniť svoj sen“.

Vyberáme z programu: Ako sa naučiť za pol roka rozprávať akýmkoľvek cudzím jazykom odhalí Lýdia Machová, ktorá sama ovláda 7 rečí. Z Nórska pricestuje biologička Heike Vester, aby prezradila, ako komunikovať s delfínmi a kosatkami a prečo by mal podmorský svet zaujímať aj nás. S uznávanou genetičkou a nositeľkou Ig Nobelovej ceny, Jaroslavou Durdiakovou, to bude o rodových stereotypoch z pohľadu vedy a vďaka fyzikovi Martinovi Mojžišovi sa dozvieme, čo to znamená skutočne rozumieť rezonancii. Adrenalín vám stúpne pri vystúpení Anny Kuchařovej, ktorá radšej ako po zemi, chodí po lane.

2. Nuda nehrozí ani počas prestávok

Rezonovať to bude aj počas prestávok. Nebojte sa, nestrávite ich čakaním na ďalší blok prednášok s mobilom v ruke a naháňaním pokémonov. Pripravili sme pre vás množstvo zábavných aj edukačných aktivít, ktoré vytrénujú vaše telo i myseľ. Môžete si na pár minút skúsiť život nevidiaceho, a predsa sa nasmiať. Zažijete rezonančné divy a zabavíte sa networkingovými aktivitami od výmyslu sveta. A vďaka originálnej tetovačke si domov odnesiete aj peknú pamiatku a možno aj výhru v niektorej zo súťaží.

3. Na svoje si prídu aj maškrtné jazýčky

Nemusíte si so sebou nosiť desiatu ani fľašu s vodou. Hladní ani smädní rozhodne nezostanete. Už po príchode na vás budú čakať voňavé raňajky v sladkom i slanom prevedení. Dvojchodový obed a chutná večera je samozrejmosťou. Nezabúdame ani na ľudí s diétnymi obmedzeniami, podporovateľov zdravého životného štýlu či milovníkov hriešne dobrej čokolády. Počas každej prestávky budú k dispozícii drobné chuťovky, ovocie a neobmedzené množstvo jablčnej šťavy, vody a kávičky z miestnej pražiarne. A na vydarenú akciu si môžete večer pripiť aj pohárikom lahodného vína alebo piva z lokálneho pivovaru.

4. Príjemná spoločnosť všade navôkol

Vedzte, že nielen rečníci budú mimoriadne inšpiratívni. Rovnako zaujímavé osobnosti nájdete sedieť možno hneď vedľa vás. Na konferenciách TEDx je skvelé, že sa tu zídu ľudia, ktorí sú naladení na rovnakej vlnovej dĺžke, a tak môžete získať nové kontakty, alebo dokonca nadviazať i priateľstvá. Stačí sa len dať do reči s niekým (zatiaľ) neznámym.

5. Špeci atmosféra, akú nezažijete nikde inde

Najkrajšie miesto v Trenčíne – Trenčiansky hrad, catering v exteriérovom stane a obed na čerstvom vzduchu, príjemná živá hudba, myšlienky hodné šírenia a viac ako 100 inšpiratívnych ľudí na jednom mieste. Aj toto je TEDxTrenčín!

A jedna z minuloročných účastníčok dopĺňa: „A keď sa hlavný program skončí a vám bude v mysli víriť tisíc myšlienok, ktoré by ste si chceli zapamätať, vyjdete na terasu a s výhľadom na celý Trenčín a pohárom vínka v ruke si poviete, že tento deň stál za to. :)“


Tak toto všetko môžete zažiť už 1. októbra 2016 na Trenčianskom hrade. Prípravy 3. ročníka TEDxTrenčín s názvom „Rezonancia“ vrcholia, aby sme podobne čarovnú atmosféru vytvorili aj tento rok. Lístky sú už v predaji. Kúpite ich kliknutím SEM. A nečakajte dlho, ich počet je limitovaný a míňajú sa veľmi rýchlo.