26

September

Sprievodca sprievodkami

Sprievodca sprievodkami

Dobrý program, dobré jedlo a dobrí ľudia, to je TEDxTrenčín. Teda výborní, dobrí sú za tri. Nejaké to slovo o sprievodkách už sem-tam padlo, výber niektorých z nich vám ponúkne náš sprievodca sprievodkami (sprievodka = sprievodná aktivita = prestávková aktivita medzi rečnením). Ak ste zvedaví, čítajte.

Máme tu niečo pre leňošeniachtivých, niečo pre tých, ktorí sa chcú zabaviť a vyblázniť. Niečo pre skúšačov a objavovačov a aj niečo pre vnímavých pozeračov. Tu je malá ochutnávka našich „nieč“:

1. Niečo pre leňošníkov

TEDxTrenčín je celodenná konferencia. Človek bežný si potrebuje pri toľkom zavalení informáciami oddýchnuť, vyvaliť sa, prípadne požiť nejaký ten nápoj, porozprávať sa alebo len ticho vstrebávať atmosféru. Preto bude zabezpečená oddychová zóna, kde môžete len tak posedávať a relaxovať. Niekde obďaleč sa budú ponevierať aj 2 stolné futbaly pre TEDx futbalistov a futbalistky.

2. Niečo pre kreatívnych

Budeme tvoriť, budeme šiť. Vyrobíme si vrecká na ovocie a zeleninu zo starých záclon, aby ste v super/hyper/mega/minimarkete nemuseli trhať tie plastové. Vrecká vám ostanú a vy ich môžete veselo hneď 30. 9. odskúšať.

Sprievodca sprievodkami

3. Niečo pre súťaživých

Opilec – ponúkame možnosť opiť sa zadarmo, okamžite a takmer reálne. Prejsť prekážkovú dráhu s 3 promile však bude trochu oriešok. Nasaďte si opilecké okuliare a hor sa na to, želáme veľa šťastia!
Maxi mikádo – 41 malých drevených paličiek vymeníme za poriadne maxi palice.
Malé háky – prenášanie predmetov bez použitia rúk... Zvládnete?
Ľudské bingo – zoznámte sa s ďalšími účastníkmi TEDxTrenčín vtipnou formou.

4. Niečo pre objavovačov

Vezmite z domu nepotrebnú knihu a príďte si oddýchnuť do sveta knihomoľov. Preberajte, listujte a objavujte, koľko hrdlo, pardon oko, ráči. A keď nájdete svojho favorita na večer v kresle, neváhajte a vezmite si ho so sebou, je len váš.

Sprievodca sprievodkami

5. Niečo pre ženy a mužov študovačov

Okrem výstavy zero waste inšpirácií tu budeme mať aj špeciálny kútik pre ženy venovaný predovšetkým ženskému cyklu. Prečo? Lebo sa o tom zbytočne hanbíme hovoriť a to je škoda. Je dobré poznať rôzne alternatívy a potom si vybrať tú najmilšiu, svoju. Prípadne svoje. Takže dámy, zábrany bokom, príďte sa popozerať, ako sa dá ženský cyklus riešiť čo najviac bezodpadovo.

To isté sa týka napríklad aj prebaľovania – látkové plienky si v dnešnej dobe opäť nachádzajú svoje miesto. Už dávno neplatí, že „tie z drogérie“ sú najlepšie. Áno môžu, pre niekoho, niekedy, za určitých okolností. Rozhodne je ale dobré poznať výhody každej z alternatív.

6. Niečo pre každého

Fotostena mala po minulé roky veľký úspech, preto musí byť aj tento! Odfotíte sa, fotku vám rovno vytvorí a vy máte spomienku na krásny čas strávený s vašimi kamarátmi.

Vidíme sa, tešíme sa, teplo sa oblečte, má byť chladno ;)

Soňa Melová