21

Jún

TEDxTrenčín 2019: Krok po kroku

TEDxTrenčín 2019: Krok po kroku

Kráčame si len tak, po lúke, po chodníku, životom. Všetci ideme, niekto vie presne kam, iný len tuší. Svižne či pomaly, rozvážne či váhavo, vytrvalo alebo s prestávkami, ruka v ruke alebo osamote – kto ako chce a vie. A komu sa nechce, môže si oddýchnuť, kým znova vykročí.

Krok nás posúva vpred. Alebo vzad, ale aj krok vzad je veľakrát krok vpred. Krok po kroku smerujeme k svojmu cieľu.

Nohy posúvajú celé naše telo na iné miesto, to aby sme nestagnovali. Ľavá predbieha pravú, pravá ľavú. Hlava vzpriamená, tá hanblivá pozerá dole. Ruky sa hýbu, aby nám pomohli.

Pokrok nás posúva vpred. Alebo aj vzad, ako sa to vezme, „dokonalejší stav“ nemusí byť vždy dokonalejší. Krok po kroku posúvame svoje hranice, vymýšľame nevymysliteľné.

Malé krôčiky sa sčítajú a vytvoria jeden veľký. Tu koniec neexistuje – keď dosiahneme cieľ, v diaľke sa ukáže zas nový.

Téma tohtoročného TEDxTrenčín je Krok po kroku. Všetci niekam kráčame a pokrok je na každom kroku. Technológie, zdravotníctvo, školstvo, ekonomika... všetko sa mení, jedno pomalšie, iné rýchlo.

28. 9. 2019 budeme o krokoch a pokroku rozprávať. Teda nie my, naši rečníci. Zavoláme si ľudí z rôznych oblastí a na krok a pokrok sa pozrieme z každej strany. Ale viac už teraz neprezradíme, ďalšie info nabudúce. Vidíme sa v septembri! Nohu na to.

Soňa Melová