01

Júl

Úspešné reštARTovanie s TEDxTrenčínSalónom

Úspešné reštARTovanie s TEDxTrenčínSalónom

V piatok 24.6.2016 sa uskutočnil v poradí už druhý TEDxTrenčínSalón a celý náš tím je šťastný, koľkí z vás boli jeho súčasťou. V rámci utužovania trenčianskej komunity sa podujatie uskutočnilo počas týždňa HALA sympózium, ktoré sa nieslo v umeleckom duchu. My sme rozhodne nezaostávali a náš Salón – ReštARTuj sa umením, priniesol divákom možnosť nahliadnuť na umenie v novom svetle.

Celým večerom nás sprevádzala Lenka Križanová, ktorá príjemne a s ľahkosťou dokázala získať pozornosť divákov. Naše pozvanie prijala jedna z najlepších výtvarných talentov na Slovensku – Alica Kucharovič Gurínová. Jej talk o vlastnom vypracovaní sa a zbúraní domnienok o tom, že absolventi umeleckých škôl sa nedokážu uplatniť, nadchol a inšpiroval nejedného začínajúceho či pokročilého umelca :-). Charizmatické vyžarovanie a uvoľnená atmosféra v spojení s umeleckým zážitkom spôsobila mnohým úsmev na tvárach a spokojnosť. Tento dojem dotvárali nami vybrané TED videá, upozorňujúce na umenie z rôznych aspektov.

Vyvrcholením podujatia bol Rastislav Belko a jeho hra na hang drum, ktorá nás zaviedla do snových stavov a odela umelecké prúdenie večera do nového šatu.

Pre všetkých návštevníkov bolo pripravené drobné slané či sladké občerstvenie. Pochvaly a uznanlivé, spokojné pohľady na nás číhali zo všetkých strán.

Naša misia umelecky ohúriť všetky zmysly sa podarila úspešne, o čom svedčia reakcie vás, návštevníkov, ktoré nás nielen potešili a zahriali pri srdci, ale posunuli aj ďalej a energicky naštartovali. Vďaka vám sa ešte viac tešíme na dátum 1.10.2016. Práve v tento deň vás budeme čakať na hrade, kde sa uskutoční tohtoročný TEDxTrenčín 2016 – Rezonancia.

P.S.: Vo všetkej skromnosti môžeme už teraz konštatovať, že tento ročník bude jednoducho legendárny :-).